Ultrahangos fogkő eltávolítás

Mi az a fogkő eltávolítás? Mennyi ideig fog tartani?
Ultrahangos fogkő eltávolítás

A fogkő nem csupán esztétikai probléma. Egy speciálisan kifejlesztett ultrahangos készülék segítségével fogom eltávolítani a fogköveket a fogaidról. Közben többször megállok, Te fel tudod tenni a kérdéseidet, tudsz egyet pihenni, én pedig megmutogatom és elmagyarázom mit látok: hol túl sok a lepedék, hol nem használod jól a fogkefédet, használsz-e valamilyen fogköztisztítót, stb.

A fogkő eltávolítás időtartama attól függ, mennyi fogkövet hoztál magaddal. Nem kell megijedni, egy kezelés maximum egy óra hosszat tart.

Fájdalmas a fogkő eltávolítása?

Egyéni érzékenység előfordulhat és fájdalom is, ha nagyfokú fogínygyulladással érkeztél, de van érzékenységcsökkentő ízesített zselém és az érzéstelenítésről sem kell lemondanod.

Mindkettőnk érdeke, hogy a lehetőségekhez képest mosolyogva távozz és bizalommal fordulj felém bármikor 😊

Beletartozik a polírozás is? Természetesen IGEN! Minden ultrahangos fogkő eltávolítás polírozással végződik 😊

Miért van szükség a fogkő eltávolítására?

A fogkő:

A nem megfelelő fogmosási szokások következtében a fogak felszínén lepedék, úgynevezett plakk képződik, mely kiváló táptalaj a baktériumok számára.

A nyálban található ásványi anyagok (kálcium, foszfát, sók) beépülnek a lepedékbe, mely idővel elmeszesedik és fogkő keletkezik, mely a fogfelszínhez erősen kötődik. Eltávolítása csak speciális műszerekkel lehetséges.

A fogkő a nem megfelelő szájhigiénia miatt alakul ki

Nem csupán esztétikai probléma

A fogkő által fogínygyulladás keletkezik, az íny a normális rózsaszín helyett, duzzadt és élénkvörös színű lesz. Eleinte fogmosáskor, később spontán is vérezni kezd, kellemetlen szájszagot érezhetünk. Az állandó fogínygyulladás következtében a fog és az íny között egy kis zseb=tasak képződik, melyben a baktériumok elszaporodnak és idővel elpusztítják a fog tartószerkezetét, a fogak mozgathatóvá vállnak, majd kiesnek. 

Ez a fogágybetegség = parodontitis