Fluoridos kezelés

A fogzománc védelmében
Fluoridos kezelés

A fluoridos fogászati kezelés fájdalommentes. A páciensek pozitív élményeit szaporíthatja, mely fontos, hogy félelem nélkül kereshessék fel a dentalhigiénikust.

Egy fogászati flouridos kezeléssel a kezdetleges szuvasodási folyamatok megállíthatók, visszafordíthatók és a fogzománc ellenálló képessége növelhető.

Mi az a fluorid?

Fontos tisztázni, hogy a fluorid és a fluor nem ugyanaz!

A fluor egy gáz halmazállapotú mérgező anyag, a fluorid pedig egy olyan, a természetben is megtalálható vegyület, mely a csontok ellenálló képességét támogatja, erősíti a fogakat, megakadályozza a szuvasodást okozó baktériumok szaporodását. Megtalálható bizonyos élelmiszerekben, ásványvizekben, minimálisan a csapvízben a fogkrémekben és szájöblítőkben.

Mit csinál a fluorid a szájban?

A fogzománc a fogak külső védelmezője, mely kalciumból és foszfátból épül fel. Ezek az anyagok a nyálban is megtalálhatók, és ahogy az bevonja a fogakat, egy természetes védelmi funkciót is ellát.

Szánk pH értéke lehet lúgos, savas vagy semleges, amit az ételek és italok elfogyasztásával mi alakítunk ki. Finomított szénhidrátok, cukrok, alkoholok, savas ételek, a szénsavas italok bevitele állandó savas közeget teremtenek és növelik a savképző baktériumok számát. A savas közegben a fogzománc állománya felpuhul és kevésbé lesz ellenálló a külső hatások ellen, megnő a fogkő kialakulásának, a fogszuvasodásnak és az ínygyulladásnak a kockázata.

Fontos, hogy az étkezések között moss fogat, de legalább 30 percet várj a fogmosással az étel elfogyasztása után! Ha nincs lehetőséged fogat mosni, öblögess alaposan tiszta vízzel, rágj cukormentes rágógumit!

A fluorid, mint egy plusz erő, amikor a nyálba kerül képes beépülni a fogzománcba, ahogyan a kalcium és a foszfát is. Flouridot kis mennyiségben juttathatunk a szervezetünkbe természetes úton táplálékkal vagy ivóvízzel, de a mindennapos szájápolás kapcsán fogkrémek és szájöblítők használatával is, azonban bizonyos esetekben szükséges lehet fogászati fluoridos kezelésre is.

A fluoridos kezelés felhasználási területe

 • Felnőtteknél szabaddá vált fognyaki felszínek érzékenységének megszüntetésére
 • Gyerekeknél fogszuvasodás megelőzésére
 • Rendkívül gyenge szájhigiénia esetén
 • Gyenge zománc esetén
 • Fogszabályzó kezelés után
 • Fogfehérítés után

Miért javaslom a fluoridos kezelést?

 • mert mindenkinek vannak nehéz napjai
 • mert van, amikor háttérbe szorul a szájápolás (nyaralás, fesztiválok, betegség)
 • mert kevesen tudnak igazán jól fogat mosni
 • mert sokszor elfelejtjük a fél éves kontrollokat
 • mert hajlamosak vagyunk nassolni
 • mert a gyerekkel is „harc a fogmosás”
 • mert ez is ugyanolyan fontos, mint az arckém és a vitaminok 😊
 • mert előbb-utóbb mindenkinek lesz érzékeny foga a hidegre
 • mert nem ússzuk meg a fogak abrázióját, erózióját

Többféle fluoridos termékcsalád létezik, mielőtt választanál, kérlek keresd fel dentálhigiénikusodat, hogy személyre szabottan tudja a legmegfelelőbb kezelést ajánlani számodra!

A Curasept Biosmalto készítmények fogszuvasodás, erózió, abrázió valamint fogérzékenység esetén alkalmazhatók. Egyedi összetételük biztosítja a megbízható zománcvédelmet minden korosztály számára

CURASEPT BIOSMALTO

A biológiai ihletésű technológián alapuló amorf kalcium-foszfát (ACP) rendkívüli reakcióképességének köszönhetően gyorsan alakul át hidroxilapatittá, ami a fogzománc és a dentin legfontosabb alkotóeleme. A részecskék a nyállal érintkezve azonnal feloldódnak, a hatóanyagok gyorsan felszabadulnak, és a sérült területekre behatolva gyorsan remineralizálják a fogzománcot és a dentint.

Az egész világon egyedülálló kutatócsoport és számos klinikai vizsgálat támasztja alá a felhasznált innovatív, biomimetikus, biokompatiblis összetevők hatékonyságát, melyek elősegítik a zománc és a dentin remineralizációját (ásványi anyag beépülését).

BIOMIMETIKUS AKTIVITÁS 

A Curasept Biosmalto készítmények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyeknek kémiai, fizikai és morfológiai tulajdonságai megegyeznek a természetben előforduló biológiai struktúrákkal, mint például a zománc és dentin. Ezért az élő szervezetben lezajló remineralizációs folyamatokkal azonos módon fejtik ki hatásukat.

BIOKOMPATIBILITÁS

A Curasept Biosmalto készítmények előnye: úgy fejtik ki a hatásukat, hogy nem gyakorolnak toxikus hatást a szervezetre.

BIOAKTIVITÁS

A Curasept Biosmalto készítmények képesek kémiai kölcsönhatásba lépni a fogak kemény szöveteivel, ezáltal folytonosan új ásványi rétegek lerakódását idézik elő.