Jobb az elektromos fogkefe, mint a hagyományos?

Az elektromos fogkefével végzett fogmosás kényelmesebb és hatékonyabb!
Elektromos fogkefe használata

Az 21. században a fogápolás tudománya hatalmas fejlődésen megy keresztül, így az elektromos fogkefe egyre több háztartásban megtalálható. Az emberek többsége azonban felkészülés nélkül vásárol magának valamilyen eszközt, úgy, hogy nincs tisztában annak helyes használatával.

Legfontosabb előnye az elektromos fogkefének a kézi változattal szemben, hogy sokkal hatékonyabban tudja eltávolítani a lepedéket a fogakról és a fogközökből, mint a hagyományos fogkefe.

Az elektromos fogkefe használata

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen fogkefével csak akkor tudod jól megtisztítani a fogfelszíneket, ha erre elég időt és megfelelő fogmosási technikát alkalmazol. Nagyon fontos azonban, hogy másképp kell használni az elektromos fogkefét és a kézi fogkefét!

Ebben a cikkben kizárólag a villamos fogkefével történő fogtisztításról lesz szó, a kézi fogkefével való fogmosásról egy másik cikkben olvashatsz bővebben.

Az elektromos fogkefe helyes használata nagy mértékben különbözik a hagyományos kézi társáétól.
Fogsor felosztása

Ahhoz, hogy egyetlen fogat se felejts el megtisztítani, érdemes a fogorvosok által is gyakran ajánlott felosztás alapú tisztítási módszer betartása. Ennek lényege, hogy az fogsoraidat összesen négy részre osztod fel, bal felső, bal alsó valamint jobb felső, jobb alsó részre. Ezeket a negyedeket kell majd az elektromos fogkefével végigjárnod, úgy, hogy egy-egy szakaszon legalább 30 másodpercet töltesz. Azt, hogy melyik oldalról kezded és honnan hová tartasz a fogmosás során, az megszokás kérdése.

A legtöbb elektromos fogkefe időzítővel rendelkezik, és jelez neked, hogy mikor kell továbbhaladnod a következő negyedre.

Az elektromos fogkefe hatékonyságát akkor tudod jól kihasználni, ha nem végzel vele súroló mozdulatokat, és nem nyomod rá túlságosan a fogaidra a sörtéket.

Nem az erőkifejtés a hatékonyság titka, mindig finom és gyengéd fogmosás javasolt!

Az elektromos fogkefe fejét lassan vezesd végig a fogsorodon, fogról-fogra haladva! Tisztítsd meg először az ínyszéli területeket, majd az összes többi fogfelszínt is. Ügyelj arra, hogy a sörtékkel kívül-belül és a rágófelszínen egyaránt elérj mindenhová, különös figyelmet fordítva a fogközökre is. A megfelelő tisztítóhatás elérése érdekében néhány másodpercig tartsd a fogkefét egy-egy felszínen, mielőtt tovább haladnál a következőre.

Szerintem a legjobb döntés, ha a vásárlás előtt felkeresed a dentáhigiénikusodat!

A legismertebb piacvezető márkák termékei közül ki is tudsz próbálni néhányat, és alaposan át tudjuk beszélni, hogy Neked melyik típusú elektromos fogkefe volna a legmegfelelőbb választás.