Fogékszer

A fogékszer felhelyezése gyors és fájdalommentes
fogékszer

Sokan tökéletes mosolyra vágynak és a rendszeres fogászati kontrollvizsgálatok, ultrahangos fogkő eltávolítások és fogfehérítések mellett szeretnének valami pluszt. A figyelmet vonzó extra csillogáshoz csak egy ragyogó kristály, a fogékszer felhelyezése szükséges.

A fogékszereket régebben egy apró lyuk fúrásával rögzítették a fog felszínébe, de szerencsére erre ma már egyáltalán nincsen szükség. Napjainkban az ún. adhezív technikának köszönhetően (nincs szükség fúrásra) a korszerű fogászati ragasztóanyagok segítségével a fogékszer a fog alakítása nélkül is tartósan rögzíthető.

Az ékszert a hölgyek leggyakrabban az oldalsó metszőfogra kérik, az elülső részre, de természetesen figyelembe veszem a páciens kívánságait, hiszen bármelyik fogra felhelyezhető. Kizárólag Swarovski kristályokat ragasztok fogékszerként.

Hogyan történik a fogékszer felhelyezése?

Az érintett fogat és környékét megtisztítom a szennyeződésektől és a nyáltól, majd a folyékony ragasztóanyagot felviszem a fog felszínére. Az ékszert egy fogászati eszköz segítségével helyezem el a ragasztóanyagba, majd UV fénnyel megvilágítom. A ragasztóanyag 10-20 másodperc alatt megszilárdul.

Mennyi ideig marad fent?

Általában a fogékszereket úgy alakítják ki, hogy csillogásukat az idő múlásával is megtartják, de természetesen csak akkor marad igazán szép és tartós, ha megfelelően tisztán tartod fogaidat.

A fogékszer általában sokáig a fogon marad. Egyénileg változó persze, függ a tapadástól és a harapási szokásoktól. Valakinek egy hónap, valakinek egy év. Ha meguntad, vagy másikat szeretnél, a fogékszer bármikor könnyen eltávolítható a fog felszínéről, roncsolódás nélkül. Egy kis polírozással az esetleg fennmaradó ragasztó hamar eltüntethető, és akár azonnal egy új fogékszer helyezhető fel.

Kizárólag a fogorvosi rendelőben biztosítható a tökéletes szárítás, polírozás és a speciális ragasztás, ami az ékszer élettartamát növeli.